středa 5. března 2008

Tak jsme poridili novy fotak

TO NENI ON !!! :)


S nasim starym Olympusem C-4000 jsme byli nadmiru spokojeni, ale doba pokrocila milovymi kroky a nektere parametry uz prestavaji stacit. Predevsim specificka pametova karta SmartMedia, ktera se proste nevyrabi ve vetsi kapacite 128 MB.

Predevsim kvuli nasim dalsim polanum, se kterymi vas vsechny urcite jiz brzy seznamime, jsme se rozhodli trosku upgradovat a poridit neco "do kapsy" za rozumny peniz a samozrejme aby to melo vsechno co se da vymyslet. Postupnym vyberem jsme prestavali nektere parametry povazovat za dulezite a tak zustalo par podstatnych, ze kterych jsme proste slevit nemohli (nechteli :)
  • mala velikost
  • nizka vaha
  • napajeni ze 2 tuzkovych baterek AA
  • lepsi opticky zoom nez 3x
  • zapis na SD pametove karty
  • a kvalitni obraz predevsim !!!

Mozna jsem na neco jeste zapomnel ale totoé je snad to nejpodstatnejsi. Ke vsem temto pozadavkum nas privedly urcite potreby. Predevsim pro nekoho jiz starodavne napajeni pres tuzkove baterky uvadelo nektere z vas do zachvatu smichu. Pro nase potreby ale naprosto vyhovujici. Planujeme se totiz pohybovat po delsi dobu mimo jakykoli zdroj elektriny a tak budou tuzkove baterky spolu se solarni nabijeckou snad jedinnym kontaktem mezi nami a touto potrebnou silou.

SD pametove karty zase jednoduse proto ze uz jich nekolik mame, predevsim v GPS prijimaci a PDA a zda se nam relativne zbytecne investovat napriklad do fotoaparatu SONY, ktere pouzivaji velmi specificke pametove karty, ktere vlastne v zadnem jinem zarizeni jineho vyrobce nevyuzijete. SD karty jsou kompatibilni s mnoha a mnoha vyrobci - alespon prozatim :)

Kvalitni obraz jsme vybirali predevsim diky supr strankam (http://www.digitalversus.com), ktere sice nejsou v cestine, ale zorientuje se snad kazdy. Daji se tu porovnavat fotografie ruznych modely ruznych vyrobcu na nekolika standardizovanych snimcich.

Abychom nenapinali, tady je nas novy milacek, ktery snad obstoji mezi nami Radoshaky:


Abychom vas presvedcili o samozrejme nejlepsim nakupu, zverejnujeme par fotografii.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

To jako je co?