středa 17. září 2008

Rozlucka – aneb irska rozlucka bez Iru :o))

Nektere zvyky jsou v Irsku stejne jako v Cechach, hlavne ty, ktere se tykaji alkoholu :o))
Takze pokud nekdo odchazi z prace, tak se to stejne jako v Cechach jde poradne zapit.

A tak jsme s domluvili s holkama z prace (5 zenskych), ze si v sobotu vecer po praci vyrazime na drink.

Protoze jsem pracovala v male rodinne firme, cca 15 zamestnancu a se sefem jsme meli (mame) dobre vzahy, pozvali jsme samozrejme i sefa se sefkou (jsou to partneri, sefka -28 let, sef 33 let). Protoze v sobotu obvykle koncime v 5 hodin a dve kolegyne bydli cca 10km od hospudky, sraz byl domluveny az na 9 hodinu. V planu bylo jit na dobou veceri, pak nekde posedet na pivku a pak jit na discu tancovat.
Takze po praci obleknout , namalovat :o) (no vsak me znate, myslim rasenku:-) a huraaaa na akci. Prvni dylema samozrejme bylo co si obleknout :o) Tady totiz clovek musi zapomenout na dziny, pokud jde nekde veceret, nebo tancovat. Chlapi tady chodi na pivko bud v kvadru, nebo aspon v cernych kalhotech s kosili, zenske maji vetsinou sukni nebo kalhoty s halenkou, nebo maji saty. Pokud uvidite v hospode nekoho v dzinach, tak je to zarucene cizinec...

Jeste pred odchodech z prace, jsme si holkama telefonovaly jestli vsechno plati, kde se sejdeme apod. A v tom prisel sef, ze se omlouva, ze bohuzel neprijdou, protoze nesehnali na vecer hlidani pro jejich ctyr mesicni dcerku Myu. Dal nam penize na veceri a popral nam at si to uzijeme a dame si drink i za ne.
Takze nas slo nakonec 5 a jenom same baby. A co je hlavni ani jedna Irka :o)
Byla to opravdu hodne mezinarodni rozlucka, jedna ceska, dve polky, jedna litevka a jedna holcina z jihoafricke republiky (zije uz tady 7 let).

V 9 jsme se sesly v restauraci a zacaly dobrym cervenym vinem, na ucet sefa :o) Pak si daly vyborne jidlo (ja mela lazane – fakt uzasne), po veceri dalsi vino. Potom jsme se podle planu odebraly do vedlejsi hospudky, kde jsme pokracovaly kazdy podle libosti. (ja teda pivo :-) chvilku jsme povidaly a po jedne runde jsme se zvedly a odkracely o ulici vedle, kde byl vstup na diskoteku a kde uz staly :gorily: a kontrolovaly doklady. (slo jim pouze o vek, pod 18 nepousteli).
Uz jsem tady byla v hodne hospudkach, ale na poradne diskosce jeste nee, takze jsme ze zacatku mela docela soky a to hlavne proto, ze zrovna ten vecer se zde konala :Christmas Party: :-) Ano ctete dobre, bylo 26.7.a oni meli proste vanocni party, vetsina lidi mela na hlavach cepici od santa klause, byly tam nazdobene stromecky, ale co bylo nejlepsi byl tam snih :o))) V urcitych intervalech pousteli ze stropu kulicky polystyrenu, ktere fakt vypadaly jako snih. Takze po par pisnickach byl cely parket zasypany, teda vlastne zasnezeny :o)

Muzu vam rict, ze jsem se tam citila jako :Alenka v risi divu: (ten alkohol dela divy :o)
Ale jenom me to utvrdilo v tom, jak uz hodne moc se tesim domuuuu... Na co??? No prece na snihhh, na zimu, kterou miluju, proste misto toho abych byla na diskotece, uz jsem ve svych predstavach lyzovala :o))) (tak doufam, ze v zime poradne nasnezi)
Kdyz uz tam nemeli lyze, tak jsme si aspon poradne zatancovaly a to az do 4 do rana, kdy uz diskoska koncila. Pak jsem vzbudila sveho osobniho ridice (Radu) a ten me dovezl domu.

V nedeli jsem mela mensi navstevu (vypadala jako mala opicka :-) to jsem zazila naposledy v Cechach :o)

Tak a dneska (o tyden pozdeji) je to opacne, dneska se ze me stal Raduv osobni ridic, protoze Rada ma rozlucku prave dneska, tak jsem zvedava v kolik zavola ....

Snad vam o tom taky napise, pokud si to teda bude pamatovat :o)))

3 komentáře:

Luk řekl(a)...

Ááááááá, tady se nám něco začalo dít...:-). Už jsem si po nějakých článcích stýskal:-). A ta malá opička, co tě navštívila...chodí k vám často:-)? Můžete si otevřít Zoo, kdyby ano:-).

Martin a Jitka řekl(a)...

Zdravim rychlou rotu z irska v cechach :D no teda spis Ove :D Radko a Radku , chtel bych vyuzit sikovnejch rucicek pani domaci a pozadat ji o masaz . Nevim jak na tom budete s case pac Galwegian rikal ze uz budete zivit nas stat na danich . Takze se dohodneme az u vas. Z Hradce zdravi Martin

Unknown řekl(a)...

Ahooooj, jasnacka masaz bude. Jojo je to tak, nejak jsme si jeste nestihli odpocinout a v pondeli uz oba zaciname makat :o)