úterý 15. července 2008

Picasa jasně vede

Zas o nějaký ten krůček se podařilo posunout kvalitu a funkčnost vývojářům programu (možná spíše systému) Picasa - pro ty co neznají - jde o program, který vám v počítači prohledává vaše fotografie a jednoduchým způsobem umožňuje jejich zveřejnění na internetu.

Nyní se vyšvihli z novou perfektní funkcí, a to umístění vkládaných fotografií na mapu. Pokud tedy nahrajete své nové fotografie ke zveřejnění na internet pomocí Picasa, můžete pak následně umístit jednotlivé fotky do mapy. Ideální způsob jak zálohovat nejen samotnou obrazovou část pořízených fotografií, ale také jejich pozici. Stačí si alespoň trochu zapamatovat kde se ta či ona fotka pořídila a pak jednoduše vyhledáním podle názvu nebo posunem mapy ji umístit.

Odkaz na umístění fotografií do mapy najdete až když si budete jednotlivé fotky na webu prohlížet. Tzn. nejdříve nahrát, pak umísťovat na mapu. Pak se (pokud jste přihlášení a máte vlastnické práva k albu) vám objeví v pravé části odkaz "Přidat umístění".

Možnost přidat umístění fotografie

Po jeho výběru se otevře mapka s kolonkou pro vyhledávání (např. města). Uložením je hotovo.

Pro toho kdo si bude fotky prohlížet to pak bude vypadat následovně:

Umístěná fotografie

No a na závěr ještě jedna super perlička. Picasa umožňuje také zobrazení mapy se všemi umístěnými fotografiemi v jednom albu. To najdete při prohlížení fotografií pod odkazem "Zobrazit mapu alba".

No a můžete prohlídnout výsledek...

2 komentáře:

Martin a Jitka řekl(a)...

No tak to je super vec :))) Hned se do toho pustim a zkusim si udelat album . Mejte se rotaci .

Martin a Jitka řekl(a)...

Radhosaci :D Tak ja se vam to pokusim vysvetlit . Nejprve se to uci kun bez jezdce pomoci proutku . A to jen lehke kroky , ukroky a otocky . Jezdec je jen pred konem a pobizi ho , proutkem mu tuka do nohou a kun musi pochopit co jezdec chce . Kun hudbu nevnima . No a pak kdyz je jezdec na koni tak pouze tlacenim holeni ke koni a posunem nohy vpred a vzad . Je to silene obtizny ale krasny . Kouknete na tento odkaz , tam je videt jak se kun uci tancit . Preju krasnej den Martin :))) http://www.youtube.com/watch?v=1BCFcKpVH5Y&feature=related