neděle 13. dubna 2008

Novy plateny domecek

Kdyz jsme v unoru navstvili nasi ceskou zemicku, tak jsme meli v planu koupit si novy stan. To ne ze by ten nas stary minimalne 8 let stary stan z Tesca mel nejake vady :o) ale novy stan je proste novy stan...
Hodne dlouho jsme predem vybirali na internetu, a porad se nemohli rozhodnout ktery. Nakonec jsme si koupili stan DOME 3 od firmy Jurek.
Tri tydny po prijezdu z Cech jsme vyrazili na dvoudenni vylet, okouknout a prozkoumat dalsi casti irske prirody, ale hlavne poprve vyzkouset nas novy plateny domecek.
Uz jsme ho meli teda postaveny dvakrat. Poprve jeste v Cechach, na poli kousek za Olomouci, asi pul hodinky po tom co jsme si ho koupili. Puvodne jsme si totiz mysleli, ze nam ho postavi, primo u vyrobce, kde jsme stan kupovali. Ale setkali jsme se tam s velkou neochotou a kyselym oblicejem a hlavne poznamkou prodavajiciho, ze pokud budeme tento stan vyuzivat jenom na vyletech na kolech, tak je pro nas zbytecne dobrej...... co dodat....
A podruhe jsme ho postavili u nas v loznici, ale to nebyly ta prave zkousky :o)

V Irsku jsou vsude nadherne zelene pastviny, ALE skoro vsechno je tady oplacene (i vetsina lesu). Takze najit nejake pekne misto na stanovani je tady opravdu docela orisek.
Po asi dvou hodinach hledani jsme ale nakonec nasli. Byla uz ale tma - takze premieru jsme si odbyli s celovkama (taky dobra skola :o)))
Venku bylo tak okolo 5 stupnu, docela dost foukalo a behem staveni zacalo i prset. Museli jsme davat velky pozor, aby nam nejake casti stanu neuleteli. Stan jsme postavili za 10 minut a pak rychle supky do spacaku. V prubehu noci se stridal silny vitr, dest a taky kroupy. No proste idealni zatezkavaci zkouska. A vysledek???? Myslim, ze muzeme v klidu rict, ze jsme si vybrali dobre... Stan vydrzel a uvnitr bylo krasne sucho.
Brzo musime zase nekam vyrazit, protoze uz zaciname mit po stanovani zase abstak :o))

Kouknete se na par fotek

Žádné komentáře: