úterý 29. dubna 2008

Zavody CHRTU

Uz jste byli nekdy na zavodech chrtu?


My tedy ne a to byl hlavni duvod, proc jsme se rozhodli v sobotu vecer zajit na zdejsi zavodiste.

Radova firma nabidla zamestnancum vstupenku, jidlo a 3 drinky zadaco, tak nebylo ani moc co rozmyslet :o)


Na zavodiste jsme dorazili v 19 hodin, coz mel byt zacatek zavodu. Uz kdyz jsme prijizdeli na parkoviste, tak se nam to zdalo nejake podezrele, protoze na celem parkovisti bylo asi jenom 8 aut. Mrkli jsme do arealu a tam bylo vylidneno, cca 20 lidi. Rozhodli jsme se teda jeste pro malou prochazku a na zavody jsme dorazili okolo 20 hodiny, to uz byla u vratnice pekna fronta a na parkoviste prijizdeli plne autobusy.

V arealu byl jeden cca 200 metrovy okruh, ktery byl vysypany udusanym piskem, okolo celeho okruhu bylo misto na stani, coz ale vyuzivalo jenom malo divaku. Nejvice lidi vyuzilo prosklenou velikou tribunu, ve ktere byla restaurace, bary, ale hlavne jste si tady mohli vsadit nejake svoje uspory na vaseho favorita... (nejmensi vsazena castka 1 euro.


Prvni zavod jsme sledovali venku, stali jsme kousicek od startu zavodniku. Nejdrive se kazdy panicek se svym psem predvedl takovou mensi : promenadou: (az pozdeji jsme zjistili, ze je to kvuli sazeni, aby si kazdy sazejici mohl chrta prohlidnout) a pak uz je zavedli do startovnich boxu. Zaznel vystel a chrti pelasili jako o zivot. Oni ale chteli jenom chytit chlupaty ocas, ktery byl privazany na stojanu krouzicim po okruhu. Prislo mi to hodne srandovni, jak se ti psi zenou (opravdu hooodne rychle), za kusem kozesiny, kterou nikdy nechyti :o)

Po prvnim zavode jsme potkali Radoveho kolegu, se kterym jsme se potom presunuli do prosklene tribuny, kde uz sedelo plno Radovych kolegu a taky sefka, ktera vsem rozdala poukazky na jidlo a piti. Uvnitr to opravdu zilo, bylo tam narvano, plno lidi u baru, plno v restauraci, hlasita hudba, a hlavne kasy na sazeni, ktere byli porad :busy:
Bylo tam i nekolik obrazovek, to kdyby jste nahodou spatne videli na drahu.
Celkem se bezelo 11 zavodu, vzdy po 6 chrtech, mezi jednotlivyma zavodama byla asi 10-15 minutova prodleva na upravu trati, na obcerstveni, ale hlavne na sazeni. Sazeli opravdu vsichni, i deti.... tak jsme neodolali a taky si vsadili 5 euro. Bohuzel nas favorit zklamal a dobehl az treti :o(( Nekteri meli ale stesti, Raduv kolega si vsadil 2 euro a vyhral 84. Vsadil si totiz na poradi prvnich tri chrtu a vyslo mu to.

Behem prestavek jsme pokecali nejenom polsky a anglicky, ale dokonce i francouzsky :o))) Nooo, vypadly ze me asi jenom 3 vety, zbytek uz pokracoval v anglictine. Jeden Raduv kolega je totiz francouz, tak jsme se s nim dali do reci, Rada hlavne zjistoval informace o vlacich, hostelech a cyklostezkach, protoze ho uz za tyden ceka jiz. zminovana dovolena, ktera povede prave pres Francii.

Vzdycky kdyz se blizilo ke startu zavodu, tak ztlumili hudbu a na kazdem sla citit nervozni atmosfera, po startu se celou halou rozlihal povzbuzujici krik a fandeni. Po probehnuti cilem se vsude slo slyset, jak nadsene vykriky a usmevy, tak i zklamani z prohranych penez. Byla opravdu sranda sledovat cele deni z pohledu nezaujateho divaka...

To by nebyli Irove, kdyby si u fandeni a sledovani chrtu nedali nejaky alkohol. A to by jsme nebyli Cesi, kdybychom si nedali s nima :o)))) (Polaky tady nezminuju, to je stejne jako u Cechu:o)

Po skonceni zavodu se vetsina osazenstva presunula k barum, kde se cisnici nestacili otacet. Velky podil na tom mela banda kolegu a kolegyn z Radove prace a my samozrejme s nima. Vetsina Iru pije pivo, nebo whisku a proto tam byla nase skupina s tequilovou smrsti trosku vyjimecna (jak jinak :o)
Objednavala se jedna za druhou, cisnici nestacili krajem citron :o)) U toho jsme tancovali a vykladali.
Jedine stesti, ze jsem si vybrala funkci ridice. (asi bych dopadla hooodne spatne).
Po prvnich trech rundach se k nasi skupince pridala i Radova sefova Niamh (cti nyv), kterou hned hosi (gentlemani :o) pozvali na tequilu. Niamh se priznala, ze to jeste nidky nepila, tak dostala instruktaz, jak na to a po prvnim frtanu sla obednat dalsi rundu pro vsechny :o)) No proste sodoma-gomora :o)))
Okolo pulnoci Niamh zavelela, ze se presuneme do jineho baru, kde maji delsi dobu otevreno. No a protoze je to sefova a sefova se musi poslouchat, tak nikdo neprotestoval a vsichni jsme se hoodne pomalym krokem (nekteri ze strany na stranu) presunuli do jineho baru.

Tady tequilova smrst pokracovala...

To uz jsem nevydrzela a dobrovolne se vzdala funkce ridice :o))) Vsak taxiku tady jezdi dost. Nesnazila jsem se ostatni dohnat, to by asi ani nebylo mozne a ani to nebylo treba protoze jejich tempo objednavani a piti tequily se vubec nezpomalovalo...

Skvele jsme si vsichni zatancili. No vsichni nee, Rada mel lepsi zabavu - navazoval u baru nove kontakty – mel stesti, videla jsem ho vdzycky jenom s chlapama :o)) Kdyz jsem obcas odbehla z parketu a stavila se za nim k baru, po kazde mi predstavil nejakeho noveho irskeho kamarada :o)))

Je hodne zajimave, jak se clovek opojeny alkoholem rychle seznamuje a bez jakehokoliv ostychu se bavi uplne se vsema :o)) Nevim o cem si s nima povidal, zrejme si to nepamatuje ani on :o) ale urcite to byly nejake dulezite a inteligentni reci :o)))

V baru jsem potkala i jednoho verneho zakaznika cistirny, kde pracuju, tak jsme se pozdravili a podali si ruku. Tak uz aspon vim, ve kterem baru ty svoje hadry vzdycky spini :o )

Cas rychle utikal, jako vzdycky, kdyz se clovek dobre bavi.... a nadesel cas odchodu. Bylo asi okolo 4 rano, tak jsme si dali posledni rundu :o)
Cas odchodu jsme si nacasovali skvele, protoze u posledni rundy nam oznamili, ze uz jsme jim spotrebovali vsechny citrony :o)

Zavolali jsme si taxika (jeste s kolegyni a 2 kolegy), kteri bydli kousek od nas a okolo 4:30 jsme dorazili domu...

Oba jsme byli totalne mrtvi a celou nedeli jsme prospali a prolezeli. Nekteri ani nic nejedli, protoze jejich zaludek stavkoval :o)

Musim rict, ze samotne zavody chrtu me moc nenadchly, ale kdyz se sejde dobra parta lidicek, tak je sranda a zabava uplne vsude...

Samozrejme je tu i par fotografii.

Žádné komentáře: