sobota 14. června 2008

Juicer

A abych vas nezastrasil jenom jednim zdravym strojem, poridili jsme jeste Juicer, neboli odstavnovac. Nefunguje na principu vysokorotacniho "struhadla", kde se vestina enzymu znici diky rychlosti a z toho vychazejicimu zahrivani na mikrourovni (ktera je ale pro bunky ovoce ci zeleniny stejne znicujici). Funguje na principu sneku, skoro podobne jako masomlynek.

Juicer Oscar 9000 VitalMax

Poridili jsme jej, jak uz je u nas posledni dobou zvykem, pres eBay. Po ruznych peripetiich s dorucenim (predevsim diky adrese ktera v IRL standadne neobsahuje ani cislo popisne ani PSC) jsme balik nasli ve skladu DHL. Hura, po tydnu :)

Mimochodem je to celkem bzunda kdyz si vemu ze my jsme jej poridili i s postovnym (asi 600,- Kc) z Anglie za 7 900,- Kc a v CR se to same pod jinym nazvem (ale stejny vyrobce) prodava za 13 500,- Kc. Zaruka stejna - 20 let na motor, 5 na vse ostatni. Potom si rikam - no nekup to :) Je sice pravda ze my ho mame v bilem provedeni, ale rozdil byl jenom asi nejakych 20 liber, coz je snad 600,- Kc. Rozhodne ne 5 600,- Kc (pokud dobre pocitam :)

Rozbalujeme, zkousime. Nejdrive na vecer jenom cerstvou pomerancovou stavu asi ze 6 pomerancu. Vysledek? Vynikajici. Odpad (rozumej tuha slozka) temer sucha. Na nekolika internetovych adresach jsou testy, kdy odpad polozeny na ubrousek jej zanechal temer suchy. Jde tedy temer o 100%-ni ucinnost. Stava vyborna a rano davame do odstavnovace nekolik mrkvi a nat z celeru. Je sobota, vstavame o pul sedme. Zbytek baraku jeste spi a my nechceme nikoho vzbudit. Mrkev byla ve Vladovem odstavnovaci dost hlucna a tak po zkusenostech zavirame dvere. Ale ono nic. Temer jakoby bezela mikrovlnka. Za par minut je odstavneno a davame se do umyvani. U starsiho Vladoveho byl hodne velky pakec umyt sitko (to uje ostatne i u vysokootackovych popsanych na zacatku). No ja to davam ani ne za 5 sekund - neco uzasneho. Kolikrat jsme meli chut na juice a nechtelo se nam do toho kvuli slozitosti a pracnosti. To ted neni, takze vzhuru do ziveho sveta.

Vice informaci si muzete precist i v cestine. Myslim ze stoji stopro za precteni i kdyby jste nad nicim takovym vubec nepremysleli - jen tak, pro rozsireni obzoru...

Žádné komentáře: