sobota 14. června 2008

Sprouter

Ani nevim jaky je rozumny preklad slova sprouter, snad klicidlo, klicnik. Netusim a nepovim. Pokud nekdo vite tak dejte vedet :)

Sprouter

Kazdopadne je to masinka ktera slouzi k nakliceni ruznych seminek. No a predevsim diky nasemu kamaradovi Vladovi jsme se dostali k informacim, ktere bychom radi vyzkouseli na sobe samych, jednoduse proto ze si myslime ze na tom opravdu neco je.

Kazde seminko v dobe sveho kliceni nekolikanasobne (az 200x) zvysi svuj obsah mineralnich latek, enzymu, vitaminu a buhvi ceho jeste. Jde o to ze bez jakychkoliv drahych podpurnych tabletek na spraveni zazivani, tabletek na spani, tabletek na vysoky nebo naopak nizky tlak, na spatnou hladinu cukru atd... Vse je otazkou vyrovnanosti techto fakt dulezitych latek v tele. A toto je jeden snad z nejsnazsich zpusobu jak jejich obsah doplnit. Umele pripravky jsou urcitou cestou, ale proc? Jde tam jenom o chemii. Cetl jsem ze treba "obycejne" jablko obsahuje az 10 000 ruznych latek, ktere telu prospivaji. Myslite ze tabletka obsahuje vsechny, nebo trebas aspon 10% techto latek? Ja myslim ze jen tezko. Ale je to na kazdem.

My jsme tu vseobecne nejak trosku vic objevili klady "prirozenejsiho" stravovani, vice zeleneho stravovani. Nejak nam to zacalo chutnat a je pravda jedna vec. Muzu se nacpat jak chci a nikdy nepadnu unavou hned po jidle tak jako napr. po jinak vynikajicimu vepru knedlu... Odpoved je snadna - telo jsem nepretizil a zazivani neodebira tolik energie.

Zda se ze jsem se do toho trosku zamotal co? Jen jsem chtel napsat: Poridili jsme si sprouter, je to vyborna vec, tecka. :)

Typ je to tendle.

Az budeme mit nejake zkusenosti, urcite je sem napiseme...

Žádné komentáře: